Den matek – dostala jsem největší dar!

Včera byl Den matek, pro mne „den D“.

Přesně před rokem jsem ke dni matek dostala ten největší dar! Naši dceru Julinku.

Byl to nečekaný dárek. Narodila se o 14 dní dříve, za krásného jarního bouřkového odpoledne.

Nezapomenu ten pocit, když mi ji prvně dali pochovat. Zabalenou do slávistické čepičky, spinkající po náročné cestě na svět… Ten malý uzlíček byl najednou na tu!

Za ten rok se událo takových věcí… A i když se zdá, že jeden den je stejný jako druhý, tak vůbec není. Každé ráno, ať už jsem unavená nebo nabitá energií si vzpomenu na nádherné přísloví: „Dovol každému dni, aby mohl být ten nejkrásnější“. Stydím se, že nevím, kdo tohle úžasné přísloví napsal nebo vyslovil. Avšak, stalo se mým oblíbeným. Vcelku bez výčitek mi prolítne hlavou, že včera bylo prostě včera… :). Dnes kraluje Dnešek!

Bleskurychle uběhl rok nejkrásnějších dnů a nestíhám se divit. Z našeho malého miminka, které umělo jen ležet, vyrostla malá chodící slečna. A protože první narozeniny, jsou prostě první narozeniny. Chtěla jsem ji k hračkám darovat i dárek, který nebude jen tak nějaký.

Přála jsem si, aby nám připomínal ty krásné společně strávené dny a započal tradici. Tradice jsou úžasné, protože mají váhu, zpravidla jim nelze odolat a spouští řetězec událostí, na které se těšíme a jsou pro nás obřadem.

A tak jsem se rozhodla, že založím knížku.

Každý rok v den Julinčiných narozenin ji napíšu pár vět, co se za uplynulý rok odehrálo.

Kdy ji knihu daruji nevím, možná až bude umět číst, možná ji z ní budu číst už teď před spaním, možná až k 18. narozeninám… Moc se mi ten nápad líbil a tak ho s vámi sdílím, třeba také napíšete své ratolesti pár řádků!

Protože mám pocit, že mi byl darován dvojnásobný dar a mohu vzpomínat a slavit, jak v den v Matek, tak i zároveň v den jejích narozenin (ony se ty dny za nějaký rok zase sejdou:)). Tak mi prosím dovolte trochu netradičně a o den opožděně popřát všem milujícím maminkám!

Jste úžasné bytosti!

Za ten rok jsem poznala, jak mámy umí pomáhat nejenom svým dětem, ale i svému okolí. Neptají se. Nečekají nic nazpět. Prostě pomáhají, protože chtějí a milují. Na VÁS! Jste KRÁSNÉ!

Pokud si chcete přečíst, co jsem své dceři napsala. Stránky jsou v galerii níže:

Jsem máma 2 dětí, která díky šití nachází cestu k vlastní soběstačnosti. Jsem autorkou e-booků "Jak látkovat miminko" a "Jak ušít látkové vložky obrácenou metodou" . Pomáhám maminkám začít s látkováním. Ukazuju jim, jak skrze tvoření a šití, mohou najít cestu k vlastní soběstačnosti a cítit se svobodné a nezávislé. Můj příběh si můžete přečíst zde.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.